is-een-babynestje-veilig

Is een babynestje veilig?

Een vraag die bij veel moeders speelt, is een babynestje veilig? Je wilt immers niet je kindje in gevaar brengen. Wij lichten in dit artikel toe hoe je een babynestje veilig gebruikt. 

1. Kies altijd een betrouwbare verkoper.

Babynestjes worden overal aangeboden, maar het is belangrijk een betrouwbare verkoper te selecteren. Wat verstaan we onder betrouwbaar? We adviseren je een webshop / winkel te kiezen en niet zomaar via andere kanalen op zoek te gaan zodat je altijd terug kunt vallen op je garantie. 

2. Kies gecertificeerde stoffen

Het is belangrijk een babynestje te kiezen dat gemaakt wordt van gecertificeerde stoffen en materialen. Al onze babynestjes worden gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerde stoffen die geschikt zijn voor baby’s. Daarnaast maken wij gebruik van een stevig matrasje van schuim en vullen we de nestjes met zachte, luchtdoorlatende fibre fill. Veel andere aanbieders maken het matrasje van laagjes fibre fill. Wij kiezen bewust voor schuim met een waarde van SG25 zodat het babynestje net zo comfortabel ligt als een wiegje en je kindje geen rugpijn krijgt.

3. Let op de breedte en lengte

Een babynestje geeft een knus gevoel en heeft dikke randen. Vaak zie je dat een kindje daardoor weinig plek heeft wanneer hij in zijn nestje ligt. Wij maken het babynestje breed genoeg voor je kindje om zich te kunnen bewegen. Daarnaast kun je zelf de lengte van je babynestje kiezen, maar wij gebruiken geen matrasjes korter dan 65 cm. 

4. Zorg voor juist gebruik

Het gebruik van een babynestje is simpel, maar brengt wel wat vereisten met zich mee. Ten eerste, dien je het babynestje altijd onder toezicht te gebruiken. Daarnaast is het babynestje bedoeld voor gebruik overdag. Je kunt je kindje tijdens dutjes in het babynestje leggen. Gebruik ‘s nachts wordt afgeraden. Leg je kindje ‘s nachts in een ledikantje of wieg. 

Het babynestje sluit met een lint. Plaats het kindje met het hoofd bij de ronding en met de voetjes bij het lint. Je kunt een hydrofiele doek in het babynestje leggen ter bescherming tegen vlekken. Ook het gebruik van een dekentje kan prima. Leg daarnaast geen andere knuffels e.d. in het babynestje in verband met plaatsgebrek. 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.