welk-babynestje-is-het-beste

Welk babynestje is het beste?

Ze zijn helemaal hot and happening; de babynestjes! Maar, juist omdat je er zoveel verschillende verhalen over hoort en ze door veel webshops worden aangeboden wordt het lastig om in te schatten welk babynestje je zou moet kopen. In dit artikel helpen wij je een handje op weg met al je vragen rondom het gebruik van babynestjes.

Waarom zou ik een babynestje kopen?

Leuk hoor, zo’n trend, maar wat is een babynestje? En waarom zou ik er een moeten kopen? De trend is uit Scandinavië overgewaaid met het oog op alle voordelen die een nestje biedt. Zolang je baby in je buik zit bevindt hij zich in een afgesloten, veilige omgeving. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat, wanneer de baby op de wereld komt, hij die veilige omgeving mist. Jij hebt toch ook wel eens heimwee als je in een nieuwe omgeving terecht komt?  Een baby ervaart dit nog een stuk heftiger. Kijk, daar komt het babynestje dan goed van te pas. Het babynestje helpt je kindje om zich geleidelijk aan voor te bereiden op de wijde wereld.

Wat is een babynestje?

Een babynestje is als het ware een omgeven slaapomgeving voor je kindje. Het lijkt dan ook echt op een afgesloten “nestje”. Een babynest biedt een geborgen slaapomgeving voor pasgeborenen. Hier komen meerdere factoren aan te pas. Een babynestje heeft opstaande randen die de omgeving afsluiten. Hierdoor kan je kindje niet uit het nestje rollen. Combineer dit met een dekentje en je kindje voelt zich geborgen net zoals in de baarmoeder. Na een tijdje kun je het lintje losser maken waardoor het babynestje ruimer wordt. Zo help jij je kindje zich voor te bereiden op het slapen in een “grotere” omgeving zoals een ledikantje of box.

Hoe gebruik ik een babynestje?

Het handige aan een babynestje is dat je het overal mee naartoe kunt nemen. Een babynestje weegt niet veel en is soepel. Hierdoor kan je kindje altijd in jouw nabijheid slapen in zijn eigen vertrouwde bedje. Je kunt het nestje gebruiken in het ledikantje of in de box, maar ook op de bank, bij jou in bed of bij oma/opa etc. Ideaal! Het is wel belangrijk dat je altijd een oogje in het zeil houdt. Het is prima als je kindje een dutje doet in zijn nestje, maar je kunt deze niet gebruiken als vervanging van een ledikant of wieg om een hele nacht in te liggen. Ook moet je altijd bij je kindje blijven.

Wanneer kan ik een babynestje gebruiken?

Zodra je kindje geboren is, kan hij/zij van het nestje gebruik maken. Dit kan totdat je kindje zich uit zichzelf kan omrollen. Merk je dus dat je kindje zichzelf begint om te draaien, dan raden wij af het nestje nog te gebruiken. De grootte van een babynestje is afhankelijk van je eigen situatie. Weet je op voorhand al dat je een grotere baby verwacht? Neem dan een langer nestje zodat je er langer plezier van hebt.

Welk babynestje is het beste?

Er is geen “beste” babynestje mits je ervoor zorgt dat je een nestje kiest dat aan de voorwaarden voldoet. Zorg ervoor dat je een nestje koopt voorzien van goede, zachte opstaande randen en een lint / koord waarmee je het nestje kunt aanspannen. Ook is het belangrijk dat het matrasje lang en breed genoeg is voor je kindje en dat het nestje van hoogwaardig materiaal is gemaakt. Wij adviseren altijd op zoek te gaan naar een nestje met matrasjes van minimaal 3 cm dik gemaakt van SG 25  schuim. Dit zodat je kindje zacht kan liggen op een stevige, luchtdoorlatende ondergrond. Daarnaast is ons advies; koop bij een webshop en niet random op Facebook / marktplaats. Zo kun je altijd terugvallen op je garantie.

Tip: veel moeders kiezen voor een babynestje dat in de woonkamer past. Hier breng je namelijk het grootste deel van de dag door. Je hoeft dus niet per se een babynestje te kopen dat bij je aankleedkussenhoes en dekentjes van de babykamer past. 

Kun je een babynestje wassen?

Niets is zo vervelend als een nieuw product dat je niet kunt wassen. Onze stoffen worden altijd voorgewassen zodat je het nestje direct in gebruik kunt nemen. Daarnaast kun je onze nestjes gewoon in de wasmachine wassen. Je ontvangt de wasinstructies bij je bestelling. Ook kun je ervoor kiezen een nestje te bestellen met een uitneembaar matras. Tip: bescherm het matrasje met een bijpassende matrasbeschermer of hydrofiele doek zodat je jezelf wat wasbeurten kunt besparen.

Waarom bij Petit Bandit kopen?

Onze handgemaakte nestjes worden met veel liefde en enkel van de beste gecertificeerde stoffen gemaakt. Elk nestje heeft een zachte. ademende vulling en matras. De nestjes worden van wafelstof en een printje of minky stof gemaakt. Zo kun je het nestje aan twee kanten gebruiken om de look te wisselen. Met het lintje kun je het nestje aanspannen. De nestjes worden dan ook vaak als kraamcadeau gegeven.

Tip: ga jij voor een complete look? Neem dan een bijpassend dekentje erbij. Het dekentje kun je namelijk ook als wiegdeken of als kinderwagendeken gebruiken. Zo gaat het extra lang mee.

Wil jij ook een leuk babynestje of wil je de hele babyuitzet op maat laten maken? Bekijk ons aanbod of stuur een bericht als je graag een andere kleur/print combinatie wenst.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.