welk-deken-kies-ik-het-best

Welke deken kies ik het beste?

Je babyuitzet bij elkaar krijgen, de een vindt het super leuk om te doen en de ander ziet door de bomen het bos niet meer. We krijgen dan ook regelmatig vragen over onze dekentjes. Welke deken is het meest geschikt voor mijn babykamer? Welke deken past bij welk seizoen? Hoe groot moet mijn deken zijn? etc.

Tijd om even alle informatie voor jullie op een rijtje te zetten zodat je precies weet welke deken jij nu het beste kunt kiezen.

1. Wiegdeken of ledikantdeken?

Allereerst is het natuurlijk de vraag of jij een wieg of ledikantje voor je kindje gaat kopen.  Daarnaast kunnen de wiegjes en ledikantjes natuurlijk verschillende maten hebben. Onder wiegjes verstaan we eigenlijk alle soorten kleine wiegen, dus ook de mozesmand. Een ledikant kan een standaard ledikantje zijn of een meegroeiledikantje. Voor het gemak maken wij de standaard ledikantdekens 100 x 150 cm. Je dient je ledikantje kort op te maken dus in het begin zal de deken erg groot lijken. Je stopt deze dan makkelijk onder het matrasje in. Wordt je kindje groter dan kun je de deken nog met gemak gebruiken, zelfs in een peuterbed. Onze wiegdekens zijn standaard 60 x 80 cm groot. Dit is ook het formaat van de dekentjes die bij het babynestje worden geleverd. Je kunt daarnaast ook voor een wiegdeken van 70 x 100 cm kiezen. Maar, elk ander formaat kan natuurlijk ook geregeld worden.

2. Dubbelzijdig, gewatteerd of open?

Onze standaard dekentjes zijn dubbelzijdig. Dit houdt in dat de dekentjes uit twee katoenen stoffen bestaan. Van beide stoffen wordt er 1 laag gebruikt. Deze worden tegen elkaar gestikt. Super handig want zo heb je dus een lakentje en dekentje aan elkaar vast. Deze dekentjes zijn dun en erg geschikt voor je babynestje, zomerwieg of kinderwagen. Ook tijdens de kraamweek worden dubbelzijdige dekentjes aangeraden. Je kindje kan dan namelijk zijn temperatuur nog niet goed zelf regelen. Dit doe jij voor hem door middel van een kruik en eventueel meerdere dekentjes. Een gewatteerde deken wordt dan afgeraden omdat deze snel te warm kan zijn. Ook in de winter. Wil je een dubbelzijdige deken die toch lekker warm is? Dan raden we je aan een minky dekentje te kiezen. Minky is een fleece soort die erg zacht en lekker warm aanvoelt.

Gewatteerde dekens bestaan uit twee lagen katoen en een zachte vulling. De dekentjes zijn warm en dicht. Je kunt deze na de kraamweek gebruiken en ook dan zijn ze weer perfect voor in je wiegje of kinderwagen. Natuurlijk kun je ook een gewatteerde ledikantdeken kiezen want je kunt de deken in zijn geheel wassen.

Twijfel je heel erg over de beste optie? Kies een open dekentje. De open kant plaats je bij de voetjes en wordt onder het matrasje gestoken. Je kindje kan er dus niet in verstrikt raken. Open dekens kun je het hele jaar door gebruiken als dubbelzijdige deken. Wordt het kouder? Dan kun je er een deken of dekbedje in doen. Overigens maken wij ook handgemaakte dekbedden van hydrofiel en katoen op maat. Zo heeft je dekbed ook een leuke look en is het niet een saai wit dekbed.

3. Dekentje bij het babynestje

Zoals we al eerder aangeven is het dekentje bij het babynestje een dubbelzijdige deken van 60 x 80 cm. Perfect voor in je babynestje en in je wieg. Wil je toch liever een ander formaat of wil je een gewatteerd dekentje? Bestel het dekentje dan los in de categorie wiegdekens.

Heb je nog andere vragen, wil je een stofstaaltje of heb je een opmerking? Laat het ons gerust weten via de contactpagina!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *