hoe-verwarm-ik-het-babybedje

Hoe verwarm ik het babybedje?

Wanneer je de babyuitzetlijst checkt, zul je al snel zien dat er vermeld wordt 2 kruiken en 2 kruikzakken aan te schaffen. Een kruik is namelijk de ideale manier om het babybedje voor te verwarmen. Lees even mee.

Wanneer je baby geboren wordt, heeft hij/zij nog niet de skills om zijn eigen temperatuur te reguleren. Gelukkig kan jij dat voor hem/haar doen. Dit doe je aan de hand van dekentjes, kleding en kruiken.

Het spreekt voor zich dat je je kindje altijd warm genoeg aankleed. Laagjes zijn hierbij erg handig! Is het warm, laagje uit. Is het koud, laagje aan. Daarnaast kun je gebruik maken van lakentjes en dekentjes. We raden je altijd aan te beginnen met een lakentje en daarop een dekentje. Onze dubbelzijdige dekens bestaan uit een lakentje met een wafelkatoentje ertegen. Als het ware heb je al je lakentje en dekentje in één. Vervolgens kun je hier altijd nog een extra dekentje op leggen. In de kraamweek wordt afgeraden een gevoerde deken te gebruiken omdat je deze simpelweg minder goed kunt reguleren. Het is lastig te pijlen of de voering te warm wordt en je kunt minder makkelijk een laagje strippen. Wordt je kindje in de winter geboren, denk er dan bijvoorbeeld aan dat het buiten dan wel erg koud kan zijn, maar je binnen lekker de verwarming op hebt staan. Een gevoerde deken kun je dan beter buiten in de kinderwagen gebruiken.

Ga je je kindje in bed leggen, dan is het erg fijn om het bedje alvast voor te verwarmen met een kruik. Hier wordt doorgaans een metalen heetwaterkruik voor geadviseerd. Controleer de kruik altijd op lekken en wikkel hem altijd in een hydrofiele doek voor de veiligheid. Je kunt de kruik bijvoorbeeld in een kruikzak doen en dan in de hydrofiele doek wikkelen of andersom. De kruik plaats je onderin het bedje en nooit tegen het kindje aan. Onze handgemaakte kruikzakken zijn gebaseerd op de formaten van de doorsnee metalen kruiken die je bijvoorbeeld bij de Hema kunt aanschaffen.

Wil je de kruikzakken alvast van je lijstje afvinken? Bekijk dan eens onze kruikzakken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *