weegdoek zeegroen eucalyptus

Wat is een weegdoek?

Een weegdoek voor een baby is niet weg te denken uit de kraamweek. Maar wat is een weegdoek eigenlijk en voor wie is het bestemd? In deze blog vertel ik je wat meer over de weegdoek en waarom wij een weegdoek maken.

Waar wordt een weegdoek voor gebruikt?

Een baby weegdoek is een essentiële tool voor zowel je kraamverzorgster als je verloskundige. Met een weegdoek wordt namelijk nauwkeurig de groei van je kindje bijgehouden tijdens de kraamzorg. Direct na de geboorte wordt je kind op de weegschaal gelegd. Er komt een mooi getal tevoorschijn en vervolgens zal je kindje altijd iets afvallen. Thuis wordt tijdens de kraamweek het gewicht van je kind nauwkeurig bijgehouden door de verloskundige en de kraamverzorgster. Iedereen heeft een eigen weegdoek en unster zodat het gewicht niet kan afwijken. Elke doek weegt immers net iets meer of minder dan een andere doek.

Waarom een weegdoek maken?

Hoe leuk zijn die eerste foto’s waarbij je baby trots in een weegdoek ligt en je het weegmoment op foto kunt vastleggen. Zelf vond ik deze momenten heel bijzonder en een leuke weegdoek staat dan ook extra leuk op de foto! Er zijn verschillende soorten weegdoeken; weegdoeken volledig van katoen of weegdoeken van organza. De organza weegdoek is deels transparant en je ziet het kindje daardoor erin liggen. De katoenen weegdoeken zijn volledig van Oeko-Tex gecertificeerd katoen gemaakt en lekker zacht. Kortom, hippe weegdoeken zijn super leuk om te hebben en te krijgen!

Wat zijn de afmetingen van een weegdoek?

Weegdoeken zijn er in verschillende maten. Doorgaans houden wij een formaat van 65×65 cm of 70x70cm aan. Lekker ruim en toch makkelijk hanteerbaar. Daarnaast kun je bij de weegdoek een opbergzak bestellen waarin je de weegdoek en unster kunt opbergen.

Uniek bedankje voor kraamzorg

Heb jij een toffe kraamverzorgster gehad en ben je op zoek naar een leuk bedankje? Say no more! Een weegdoek is super leuk om cadeau te doen! Veel kraamverzorgsters en verloskundigen vinden het leuk om af en toe eens te kunnen wisselen tussen weegdoeken. Een weegdoek moet ook af en toe eens een wasje krijgen natuurlijk. Een leuke weegdoek cadeau doen is daarom een leuke oplossing voor een bruikbaar bedankje. Wanneer er dan een nieuwe baby gewogen wordt, zal er altijd even bij het cadeautje worden stilgestaan.

Weegdoek kopen?

Wil je een weegdoek kopen? Neem dan gerust eens een kijkje tussen onze hippe weegdoeken. Allen met liefde gemaakt en met veel zorg samengesteld.

weegdoek kopen
Wat is een weegdoek?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *